Back to All Events

Een weekendje niks


Ga je een weekendje mee naar de stille, betoverende heuvels van Zuid Limburg? Luisteren naar het gefluister van de wind, het zingen van de vogeltjes.. Meer niet. Simpel. 

Even helemaal niks
Niks doen
Niks moeten
Natuur
Stilte
Rust
Eenvoud

Een uurtje met je handen in de aarde, een wandeling door het bos.. Eindelijk tijd voor meditatie. Rustig je eten bereiden of voor je laten koken.. Tekenen, schrijven, stil zijn.. Zijn. 

Waarom?
In de dagelijkse praktijk werken we vaak onze to-do’s af, zijn we continu bereikbaar, sjezen we van afspraak naar afspraak en is het vaak lastig om even stil te staan. Lastig om echt uit te ademen, te ontspannen en alles even helemaal los te laten. In stilte ontstaat er ruimte om goed te voelen hoe het met je is en daarmee te zijn. Als je even afstand neemt, krijg je meer overzicht en helderheid in wie je bent en wat je wilt. Los van afleiding, los van wat andere mensen van je willen. Tijd voor jou. 

Wat gaan we doen dan?
Ja, niet zoveel dus :) Er is een optioneel dagprogramma, met begeleide meditaties, een wandeling en je kunt in de tuin werken. We laten je niet helemaal - maar wel een beetje - aan je lot over en dat is precies de bedoeling. Dagdromen, een dutje doen, mediteren, kijk maar eens wat er ontstaat en ervaar hoe fijn (of confronterend en leerzaam?) dat kan zijn.

Voor wie?
Dit weekendje kan een laagdrempelige kennismaking met stilte voor je zijn, of je maakt gebruik van de stille omgeving om verdieping aan te brengen in je eigen meditatie beoefening.

Wanneer?
Vrijdag 1 juni vanaf 14.00 uur tot zondag 3 juni tot 14.00 uur.

Waar?
We strijken neer in een fijn, knus huis omringt door prachtige natuur in het heuvelachtige Zuid-Limburg, goed te bereiken met het openbaar vervoer. Afhankelijk van het aantal deelnemers (max 5) deel je een kamer of een bed met 1 persoon (eigen matras).

Inclusief
Overnachting
Drie lichte, vegetarische maaltijden per dag
Liefdevolle begeleiding met optioneel programma

Prijs
Early bird t/m 25/5 ---> €202
Regular bird ---> €252
Koop je ticket hier.

---------------------------------------------------------------------------------

Met wie ga ik mee? 

Eva Driessen
In stilte ervaar ik ruimte. Ruimte voor helderheid, inzicht en vrijheid. Ik organiseer regelmatig stilte retraites (een week, een weekend, een dag) in de natuur. De natuur is een inspiratie voor mij – het laat zien dat alles er al is.
www.evennaareva.com

Lobke Thijssen
Heerlijk stil zitten naast een boom, zien wat er in het moment wil ontstaan, ontdekt wil worden. Kijken naar wat er is, zonder oordeel. En omarmen wat lastig is in het leven. 
Zowel samen het leven ontdekken als anderen inspireren met wat ik in mijn 14 jaar lange ontdekkingstocht in mezelf, de stilte, de natuur en meditatie ontdekt hebt. Daar word ik intens gelukkig van.


Wat zeggen anderen?

'Het Fluisterhuisje heeft me een paar dingen geleerd. Dat - hoe (in mijn oren) afgezaagd het ook klinkt - stilte ruimte maakt voor ideeën en gedachten die me verder helpen. Meer schijt hebben en doen wat er in mij opkomt. Ik probeer nu meer stiltemomentjes te pakken door minder vaak een boek of beeldscherm te pakken en meer tijd met 'mezelf' door te brengen. Eva heeft voor ons gezorgd met heerlijk eten, haar vriendelijke, stille aanwezigheid en een fijne wandeling door de duinen. We werden vrij gelaten in een neutrale, rustige omgeving met veel open ruimte en licht.' - Vera da Graca


'Eva begeleid je de stilte in en weer uit. En dat doet ze op een hele fijne manier. Wat eerst als een lange dag voelde, vloog zo ineens voorbij. Vooral de boswandeling in stilte is een ervaring waar ik nog vaak en graag aan terugdenk. Vooral als het weer even stormt, in en om mij heen. Dan ga ik in gedachte terug naar de boswandeling. Zonder telefoon, boek of andere afleiding in de vorm van bijvoorbeeld je eigen stem, is er ineens veel meer ruimte om de wonderen van het leven te zien en te ervaren. Het geritsel van de blaadjes, de wind langs je gezicht, de verschillende vormen van de wolken, het geluid van de vogeltjes, de conversaties van andere mensen, de aspergesoep in je mond, de smaak van een ijsje, een jongen onder de brug zachtjes spelend op zijn gitaar. De schoonheid van het leven!' - Leonie Bank


‘Ik had een geweldige dag, een nieuwe ervaring, echt veelbelovend en inspirerend. De stille wandeling in het bos was geweldig, het luisteren naar alle natuurlijke geluiden, het luisteren naar wat de aarde je vertelt, het vinden van jezelf, weer aangesloten op waar je thuishoort. Het is een dag om te onthouden. "De stille vrijheid" hartelijk dank Eva.' - Hussam Alhindi

Vragen/opmerkingen/twijfels? Mail gerust naar eva@evennaareva.com.

Earlier Event: May 24
Drop it all - Amsterdam
Later Event: August 19
Drop it all - 1 day Spaarnwoude