Back to All Events

Samen zitten zijn


Kom je samen zitten zijn?


Ik creëer een fijn feestje voor de introverte mensen onder ons (of extraverte mensen die ook wel eens stil willen zijn, iedereen is welkom). Een bedding voor stilte en rust om dit jaar af te sluiten.

De winter is de tijd om naar binnen te keren. De natuur laat ons zien dat het rust neemt. De sappen trekken naar binnen, we keren terug naar de essentie. 

Ja, leuk gezegd, mooie woorden. Maar hoe dan? Ik spreek vaak mensen die wel tot rust willen komen, maar het moeilijk vinden om op de stopknop te drukken. Het is vaak lastig uit een rijdende trein te stappen. Misschien ben je al lang nieuwsgierig naar stilte, maar durf je niet? Je weet dat het goed voor je is, maar het lukt niet? Vertragen, stilstaan, meditatie - het zijn fantastische middelen om je te helpen en het vraagt toewijding om het echt te doen. Om echt te zitten. We zijn het ‘niets doen’ verleerd.


Laat me je helpen. We gaan tussen Kerst en Oud en Nieuw simpelweg Samen Zitten Zijn. Ik begeleid twee keer per dag een meditatie van drie kwartier, vier dagen achter elkaar. Het is te gek om de stilte in je eigen huis uit te nodigen, dan pak je vervolgens makkelijker je eigen beoefening op.

Waarom? Stilte is te gek joh. Je wordt je bewust van je gedachten, je vergroot je bewustzijn, je komt in aanraking met je intuïtie, je opent de poort voor je creativiteit en genialiteit. Je ontspant, je leert jezelf beter kennen en zo kan ik nog veel meer redenen bedenken. Voel vooral of het je roept.


Iedereen is welkom, spread the word!



Details

Wat?

Een begeleide meditatie van drie kwartier twee keer per dag. Mogelijk zingen we samen een lied of doen we een korte incheck. Jij bepaalt wat je mee doet, je hoeft niet je camera aan te zetten. Ik zorg dat iedereen op mute staat dus je hoort alleen mij. 

Wanneer?

27, 28, 29 en 30 december 2022. 

Hoelaat?

Van 08.00-09.00 en van 20.00-21.00.

Waar?

Zoom. Je mag zelf kiezen of je je camera aan wilt of niet.

Investering?

Ik vertrouw dat je een bedrag kiest dat bij je past. 


€11,- voor als je niet zoveel hebt (die kun je ook 2 x of 3 x bestellen)

€44,- voor als je wel wat hebt 

€99,- voor als je voldoende hebt


Je ontvangt van tevoren een welkomstmail met de Zoom-link. 

Join the party! Tot dan!

 

Wat zeggen deelnemers over de vorige editie?


‘Samen Zitten Zijn is zeker iets wat ik iedereen kan aanraden die op zoek is naar verdieping en verstilling zonder dat het zwaar of zweverig wordt en met af en toe een luchtige noot. Dit creëert op een prettige manier ruimte in bewustzijn en beleving.’


‘Het is zo mooi hoe Eva de meditaties begeleidde. Het voelde alsof ik continu heel liefdevol gestreeld werd door haar woorden. Het voelde als een warm bad en tegelijk ook een veilige container waarin ik af toe ook de meest moeilijke delen van mijn schaduwkant heb mogen ervaren. Best knap hoe ze dat via Zoom, vanuit Zweden voor elkaar krijgt.’


‘Samen Zitten Zijn is een heel fijne en effectieve manier om de dagen tussen kerst en oud en nieuw te gebruiken om te verstillen en even helemaal tot jezelf te komen. Eva weet zo’n fijne sfeer neer te zetten met prachtige gedichten, verhalen, muziek, natuurlijk de begeleidde meditaties en haar fijne persoonlijkheid. Ik zou elke dag wel zo willen beginnen en afsluiten!’



Foto’s door Mark van Welzenis







Earlier Event: November 27
Sfeer van Stilte
Later Event: January 6
Ceremonie in het bos